Heli Ronkanen (Pääläinen)

Olen Heli Ronkanen, 53-vuotias sairaanhoitaja.  Minut tunnetaan ehkä paremmin Heli Pääläisenä. Asun omakotitalossa Hyvinkäällä. Olen äiti kahdelle aikuiselle lapselleni. Juureni ovat maalla Etelä-Savossa. Luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen, metsä, eläimet, kirjoittaminen, musiikki sekä kaikenlainen liikunta ovat tärkeimmät voimavarani.  Viihdyn hevostallilla tai kahden koirani kanssa lenkillä. Luonteeltani olen periksiantamaton, suora, ratkaisukeskeinen, ihmisläheinen ja maalaisjärkinen ihminen. Minusta elämässä on tärkeintä, että on aidosti oma itsensä ja elää tätä hetkeä. Haluan olla ihminen ihmiselle, vierellä kulkija, valon, ilon ja toivon tuoja, olinpa sitten äiti, ystävä, hoitaja, johtaja tai aluevaltuutettu. Minulla on synnynnäinen tarve ja kyky vastuun ottamiseen, kantamiseen ja lähimmäisen auttamiseen. Eettiset ja moraaliset periaatteet ovat minulle tärkeitä, samoin ihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja hyvä elämänlaatu.

Olen erikoistunut psykiatriseen hoitotyöhön, akuuttihoitoon sekä muistihoitajaksi ja muistikoordinaattoriksi. Minulla on 30 vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävistä eri kunnissa ja yksityissektorilla. Kokemusta on kertynyt mm. kotihoidossa, eri hoivakodeissa, muistipoliklinikalla, Keusotella muistikoordinaattorina sekä projektihoitajana RAY:n Muistisairaan ja omaishoitajan -tukiprojektissa. Laadukas, ihmisarvoa kunnioittava hoitotyö on minulle sydämen asia, siksi olen toiminut myös hoidon laadun auditoijana. Hoitotyön johtamisesta ja esimiestyöstä minulla on 14 vuoden kokemus. 

Minä edustan erilaisuutta, pehmeitä arvoja ja muutosta politiikassa. Aluevaaliehdokkaana ominta osaamisaluettani ovat lapset ja nuoret, mielenterveyden edistäminen, omaishoitajat, ikääntyvät ihmiset ja muistisairaat. Haluan panostaa myös hoitajien ja muiden sote-alan ammattiryhmien riittävyyteen, jaksamiseen ja palkkaukseen. Tällä kokemuksella, koulutuksella, ammattitaidolla ja elämänasenteella uskoisin olevani sote-alan asiantuntija ja sopivan käytännönläheinen aluevaltuutettu. Pidän välttämättömänä tulevaisuudessa kustannustehokasta ja taloudellista järkevyyttä sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä, mutta vaadin ihmisen kuulemista ja inhimillisyyttä. Meillä on rahaa, mutta on päätettävä, miten sen käytämme. Palvelujen tulee olla ennalta ehkäiseviä, yksilöllisiä, asiakaslähtöisiä, tasa-arvoisia ja käytännössä toimivia.

Olen hyvä valinta aluevaltuutetuksi, koska kannan vastuuta hyvällä moraalilla ja asenteella. Minulla on osaamista, hyvät käytännön taidot ja suuri sydän. Minuun voi luottaa. Elämänohjeeni on, että sydämellään katsoen ihminen näkee parhaiten ja sitä aion myös toteuttaa, jos tulen valituksi. Minun sydämessäni on tilaa sinulle ja sinun hyvinvointisi sekä hyvän elämänlaadun edistämiselle.  En ole ehdokkaana ottamassa hyvää itselleni, vaan antamassa sitä sinulle. Antamalla äänesi minulle, annat äänesi ihmisyydelle ja inhimillisyydelle.

Sisulla. Sydämellä. Suoruudella.

Aitoa vastuunkantamista, välittämistä ja maalaisjärkeä 30 vuoden ammattitaidolla.

Heli Ronkanen p.045 1059156

heli.paalainen@hotmail.com