Pentti Puhakka

Olen Hyvinkään Kokoomuksen puheenjohtaja. Olen toiminut koko työurani (DI) erilaisissa teollisuuden johtotehtävissä (olin esim. Hyvinkään hissitehtaan johtajana yli kymmenen vuotta), missä olen oppinut tiukan talouden pidon ja toimintojen jatkuvan kehittämisen.  Olen erityisen kiinnostunut taloudesta, koulutuksesta ja elinkeinoelämän kehityksestä sekä oppilaitosten ja elinkeinoelämän yhteistyöstä. Näitä asioita olen voinut edistää toimimalla paikallisen kauppakamarin hallituksessa, Hyria koulutuksen hallituksen puheenjohtajana sekä 3AMK (Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strateginen liittouma) neuvottelukunnassa.

Hyvinkään kaupungin kehityksen kannalta on tärkeää, että meillä on vireä ja kasvava elinkeinoelämä ja kunnan tehtävä tässä on mahdollistaa avoin ja reilu toimintaympäristö sekä kehittää kaupungin vetovoimaa. Kunnon palveluiden takaamiseksi, meidän pitää tasapainottaa kuntatalous ja tämä on tehtävä ilman veronkorotuksia.

Harrastuksina monipuolinen liikunta (sulkapallo, pyöräily, hiihto, ulkoilu…)  ja kulttuuri (lukeminen, elokuvat/teatteri, musiikki) sekä jo lapsuudesta alkanut kalastus. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja erityisesti mitkä tekijät ovat johtaneet suuriin muutoksiin. Arvostan paljon Suomen puhdasta luontoa ja siksi haluan Hyvinkäälle sekä menestyvän elinkeinoelämän ja puhtaan luonnon.